7
OCT
Laatste vlucht
Na de laatste jonge duivenvlucht ben ik met Babs even er een paar dagen tussenuit geweest. Mijn zoon heeft de duiven prima verzorgd. Toen we terug kwamen waren ze al goed kaal. De vlucht verliep op zich prima, alleen geen erg vroege duif. 15/20 In de prijzen is naar behoren. Vijf duiven had ik thuis gehouden vanwege de rui. Ook telde deze vlucht mee voor de Lady's League, waar Babs eerste stond onaangewezen en ook eerste bij het duifkampioenschap. Helaas kon het betreffende duivinnetje niet mee, omdat ze een ei moest leggen. Maar ondanks dat werd ze met een vlucht minder toch nog derde. Het onaangewezen kampioenschap werd wel binnen gehaald met de overige 7 duiven. Toch is het een leuke competitie en heb voor het volgende seizoen weer 10 ringen besteld.
8
SEP
Venlo, Jonge Duiven
Wat de grootste lossing van het seizoen moest worden van afd. 10/11 samen met de jongen en natourduiven in Sittard, viel een beetje in het water. s'Morgens bewolking en regen en toen het weer eindelijk was opgeknapt was de lossingsplaats overspoeld met wielerliefhebbers. Daarom werd er uitgeweken naar Venlo. Daar zijn de duiven uiteindelijk gelost om 13.15 uur. De duiven hielden massaal de oostelijke koers aan , wat inhield dat er voor er een Friese duif gemeld was al 600 duiven van afd. 10 waren geconstateerd. Dit duidt erop dat er op een korte afstand de duiven niet uit elkaar komen. (aldoende leert men). Op eigen hok kwamen ze prima. In de club met een 1e en 2e plaats en 7 bij de eerste 10 heb ik dan ook niets te klagen.
3
SEP
Arlon, Jonge Duiven
Zaterdag stond Arlon op het programma. Voor mij ong. 370 km. Door weer een harde ZW wind was het wederom een hele snelle vlucht. Gelost om 7.35 uur, om 11.26 uur viel de eerste duif op de klep. Dit was goed voor de eerste plaats in de club. Ze werd snel gevolgd door haar hokgenoten, want 7 minuten later zaten er al 7 in de klok. Op zich ben ik tevreden met dit resultaat. Ook leuk om te vermelden is de strijd bij de Lady's Leage, waar Babs aan mee doet. Met nog 2 vluchten te gaan staat ze op de eerste plaats . Blijft spannend.
26
AUG
Burdinne, Jonge Duiven
Zaterdag stond Burdinne op het programma voor de jonge duiven. Een station voor mij ongeveer 290 km. Door de harde zuidwesten wind kwamen de duiven met hoge snelheid terug. Daar moet ik het eigenlijk niet van hebben, toch was het een uitslag om tevreden over te zijn. In de vereniging beginnen we met een tweede plaats en acht duiven bij de eerste elf. Wel jammer was dat ik op deze vlucht mijn eerste jonge duif heb verspeeld. Hoewel ik vorige week zelf niet zo tevreden was, zag ik deze week in "Het Spoor" dat we zowel bij Jonge duiven als bij de Dagfond bij de Grootmeesters stonden.
18
AUG
Chateaudun en Tongeren
Deze week is het jonge duivenprogramma weer opgestart, na een weekje pauze vanwege de extreme hitte. Losplaats was Tongeren, voor mij ong. 250 km. Door de vele storingen en buien werd het een zware vlucht. Gelukkig zijn mijn jongen toch vlot weer thuis gekomen en met 19/27 in de prijzen en s 'avonds alles weer terug ben ik zeer tevreden. Chateaudun verliep ook traag en viel mij wat het resultaat betreft wel wat tegen. Eerste was de "235", vijf minuten later gevolgd door de "121", de twee eerst getekenden. Dit was goed voor een 20e en 23e plaats in Rayon 3/4. Verder is het nog wel even leuk te vermelden dat ik het hokkampioenschap Fond afd. 10 heb behaald. De laatste jaren waren we er steeds dichtbij. In 2017 - 2e, 2018 - 4e, 2019 - 2e en nu de eerste plaats. Zeer blij mee.
12
AUG
Blankenheim
Voor dit weekend stond Rethel op het programma van de oude duiven. Voor de jonge duiven Blankenheim. De jonge duivenvlucht werd afgelast en de ouden gingen naar Blankenheim. Dit in verband met de extreem hoge temperatuur van 34+ gr . De oude duiven werden samen met Friesland gelost. Of dit invloed had valt moeilijk te bewijzen, maar het verloop was zeer slecht. Sommige tophokken zijn in 1 dag geruïneerd. Hier viel de schade mee, om 18.00 uur viel de "137, Barry"op de klep als een na laatste. De volgende morgen kwam de laatste weer thuis.
3
AUG
Top weekend!
Zaterdag een geweldige duivendag gehad. De jonge duiven s'morgens uit Sittard met een 2e plaats in de club, verder een moeizaam verloop. 1 Jong is nog onderweg. s' Middags een geweldige uitslag met 1, 2 en 5 in Rayon 1-4. Nationaal Sector 4 tegen 8591 duiven 7e en 8e plaats.Een clean sweep met 6/6 in de prijzen! Vermeldingswaardig is dat vorig jaar een zusje van mijn eerste duif 1e NPO Noord was van Chateaudun.
29
JUL
Arlon en Venlo
De verwachting voor de twee vluchten voor dit weekend waren niet al te hoog gespannnen. De jonge duiven waren net hersteld van de colie en bij de oude duiven waren voornamelijk duivinnen mee en tweede keus doffers. De jongen had ik zwaar gevoerd. Dit pakte prima uit, ze waren vlot terug, alleen het binnenlopen verliep slecht. Dit zal de komende weken met het oplopen van de afstanden wel beter worden. Bij de oude duiven kwam een duivin voorop, die goed was voor een 7e plaats in de club. Ik laat deze duivinnen nu op een nestje komen voor de laatste twee vluchten. Vorig jaar pakte dit goed uit met een 1e NPO Chateaudun . We gaan het zien. Voor aankomend weekend staat de Nationale Fondvlucht Issoudun op het programma, voor mij 748 km. Hier gaan 6 doffers naar toe.
22
JUL
Sens
Wat een mooi weekend moest worden viel het gedeeltelijk in het water. Voor de oude duiven de tweede fondvlucht en voor de jongen de tweede trainingsvlucht. Bij de jongen constateerde ik donderdag, 1 dag voor de inkorving, coli. Een behoorlijke tegenvaller, zeker na de prima resultaten van de vorige week. Het hele weekend gekuurd, eerst met colistop van Giantel en vanaf zondag met 4 in 1 mix van de Weert. Dit sloeg goed aan en vanaf maandag vliegen ze hun rondje weer. De fondvlucht verliep prima. Mijn eerste duif was wederom "de 137", die nu door het leven gaat als Barry. Hij pakt de eerste plaats in zowel de club als het rayon. De rest van de duiven kwam ook prima en met 20/14 in de prijzen zijn we dan ook tevreden.
14
JUL
Rethel - Enschede
Dit weekend stond voor de oude duiven Rethel op het programma(415 km). Voor de jongen stond de eerste vlucht op het programma, Enschede 85 km. De jongen werden om 8.15 uur gelost. 61 Minuten later had ik de eerste duif over de antenne. De rest volgde snel, maar binnenkomen was nog wel een probleem. Zo werd de tweede aankomende duif pas als achtste geregistreerd. Het was een trainingsvlucht, om 11.30 uur was alles weer thuis. Nu was het wachten op de duiven van de Midfond. De eerste duif arriveerde om 12.43 uur en had een vijfde plaats in de club. Het was de "134", een fonddoffer die een weekje rust heeft gehad, omdat hij mee zou gaan naar Limoges. Daar heb ik toch maar van afgezien.