25
MAY
Pinksterweekend
Het Pinksterweekeind was dit keer een natte bedoening. Zaterdag waren de omstandigheden zo slecht dat de 2 vluchten die op het programma stonden werden uitgesteld. Zondag was het wel wat beter, maar bleven de buien aktief. Sittard verliep bij mij prima, alle 3 binnen 10 minuten thuis, maar andere liefhebbers hoorde ik wel klagen over onregelmatige aankomsten. De Fondvlucht uit Sourdun, 545 km, had ook last van buien. Hier waren de aankomsten onregelmatig. De eerste duif was prima, 4e tegen 1365 duiven, maar moest ik 13 minuten wachten op de tweede duif, die pal uit het oosten kwam. 15/25 In de prijzen, met nog 1 achterblijver. Hopen dat ze nog terug komt deze week.
19
MAY
Chimay
Zaterdag stond de eerste midfondvlucht op het programma, Chimay. Dit was voor mij 360 km. De weersvoorspelling leek niet best, maar met een vroege lossing probeerde de loscommissie de zaak te teckelen. Dat dit niet geheel gelukt is was direct al duidelijk. Een half uur na de lossing vlogen er nog duizenden duiven boven de losplaats. De vlucht kende dan ook een moeizaam verloop. Met op vele hokken s'avonds een paar lege plaatsen. Hier verliep het ook onregelmatig. Bijvoorbeeld tussen de eerste en tweede duif zaten 14 minuten. 16 Duiven vlogen prijs, 1 duif is nog onderweg.
4
MAY
Dreis-Bruck
Alweer de derde Vitesse vlucht. Voor deze vlucht had ik 30 duiven ingekorfd. 16 doffers en 14 duivinnen. Hier wil ik mee doorgaan tot de eerste fondvlucht, dan kan de eerste selectie plaatsvinden. Het resultaat van deze vlucht (bijna 300 km), was voor mij niet zo goed als de voorgaande weken. 11 in de prijzen met een 18e plaats tegen 505 duiven is natuurlijk mager. Wel was alles snel terug, dus volgende week in de herkansing op Chimay, de eerste Midfondvlucht van 360 km.
4
MAY
Ludenscheid
De tweede vlucht kwam uit Ludenscheid, voor mij 197 km. Het was wederom koud met een noorderwind. Mijn eerste 2 duiven waren broer en zus, waarvan de "397" vorige week ook mijn eerste was. Ze hebben beide een Ladies League ring om, dus Babs was ook goed te spreken. Verder kwamen de duiven prima, 19 van de 28 in de prijzen, dus ben ik zeer tevreden.
4
MAY
Munster
Na eerst 2 oefenvluchten te hebben gehad zijn we op 17-04 weer gestart in Munster, voor mij 128 km.De duivinnen kwamen ondanks het koude weer prima. Te beginnen met een derde prijs tegen 422 duiven. Tevens 7e in Rayon 1-4 tegen 9334 duiven. Met 22 van de 32 duiven in de prijzen ben ik natuurlijk zeer te spreken. Helaas is mijn beste Fonddoffer , de "121",met 4 NPO top10 vermeldingen, teruggekeerd met spierproblemen. Een behoorlijke aderlating voor de vliegploeg, maar hopelijk een aanvulling op het kweekhok.
4
MAY
Terugblik
Het seizoen 2021 is inmiddels in volle gang, tijd voor een update. Maar eerst nog even een kleine terugblik. Vanwege de Corona waren de prijsuitreikingen anders georganiseerd. • Bij de grootmeesters mocht ik een oorkonde ontvangen en een mooie meubelcheque t.w.v. 300,- euro voor de clean sweap op E31, de tweede plaats. Prachtig. • De afdeling 10 stuurde eveneens een diploma voor mij, voor Babs, die voor het eerst meedeed met de Ladies League kwam Marjolein de oorkonde, de prijzen en een prachtige bos bloemen persoonlijk overhandigen, Dirt was voor de 1e onaangewezen jong en 3e duifkampioen jong. • De Fondclub ook een diploma • De vereniging kwam ook persoonlijk langs met een oorkonde, een standaard en een prachtige bos bloemen. • De NPO prijsuitreiking is uitgesteld tot volgend jaar. Hulde voor iedereen die ondanks de Corona perikelen hier veel werk voor heeft verricht. Belangrijk om te vermelden is dat ik dit jaar 2e hokkampioen ben geworden bij de Eendaagse fond NPO>
7
OCT
Laatste vlucht
Na de laatste jonge duivenvlucht ben ik met Babs even er een paar dagen tussenuit geweest. Mijn zoon heeft de duiven prima verzorgd. Toen we terug kwamen waren ze al goed kaal. De vlucht verliep op zich prima, alleen geen erg vroege duif. 15/20 In de prijzen is naar behoren. Vijf duiven had ik thuis gehouden vanwege de rui. Ook telde deze vlucht mee voor de Lady's League, waar Babs eerste stond onaangewezen en ook eerste bij het duifkampioenschap. Helaas kon het betreffende duivinnetje niet mee, omdat ze een ei moest leggen. Maar ondanks dat werd ze met een vlucht minder toch nog derde. Het onaangewezen kampioenschap werd wel binnen gehaald met de overige 7 duiven. Toch is het een leuke competitie en heb voor het volgende seizoen weer 10 ringen besteld.
8
SEP
Venlo, Jonge Duiven
Wat de grootste lossing van het seizoen moest worden van afd. 10/11 samen met de jongen en natourduiven in Sittard, viel een beetje in het water. s'Morgens bewolking en regen en toen het weer eindelijk was opgeknapt was de lossingsplaats overspoeld met wielerliefhebbers. Daarom werd er uitgeweken naar Venlo. Daar zijn de duiven uiteindelijk gelost om 13.15 uur. De duiven hielden massaal de oostelijke koers aan , wat inhield dat er voor er een Friese duif gemeld was al 600 duiven van afd. 10 waren geconstateerd. Dit duidt erop dat er op een korte afstand de duiven niet uit elkaar komen. (aldoende leert men). Op eigen hok kwamen ze prima. In de club met een 1e en 2e plaats en 7 bij de eerste 10 heb ik dan ook niets te klagen.
3
SEP
Arlon, Jonge Duiven
Zaterdag stond Arlon op het programma. Voor mij ong. 370 km. Door weer een harde ZW wind was het wederom een hele snelle vlucht. Gelost om 7.35 uur, om 11.26 uur viel de eerste duif op de klep. Dit was goed voor de eerste plaats in de club. Ze werd snel gevolgd door haar hokgenoten, want 7 minuten later zaten er al 7 in de klok. Op zich ben ik tevreden met dit resultaat. Ook leuk om te vermelden is de strijd bij de Lady's Leage, waar Babs aan mee doet. Met nog 2 vluchten te gaan staat ze op de eerste plaats . Blijft spannend.
26
AUG
Burdinne, Jonge Duiven
Zaterdag stond Burdinne op het programma voor de jonge duiven. Een station voor mij ongeveer 290 km. Door de harde zuidwesten wind kwamen de duiven met hoge snelheid terug. Daar moet ik het eigenlijk niet van hebben, toch was het een uitslag om tevreden over te zijn. In de vereniging beginnen we met een tweede plaats en acht duiven bij de eerste elf. Wel jammer was dat ik op deze vlucht mijn eerste jonge duif heb verspeeld. Hoewel ik vorige week zelf niet zo tevreden was, zag ik deze week in "Het Spoor" dat we zowel bij Jonge duiven als bij de Dagfond bij de Grootmeesters stonden.